In ons hertenkamp zijn verschillende diersoorten te vinden. Een daarvan is de dwergeit. Dwerggeiten kunnen zich aanpassen aan bijna ieder klimaat. Bij harde regen zoeken ze echter graag de beschutting op van het nachthok. Ook houden ze van klimmen, vaak staan ze bovenop de betonnen buizen in de weide. Geiten zijn, net als de herten, herkauwers. Dit betekent dat ze voedsel wat ze hebben gegeten later in kleine porties weer kunnen opboeren. Het komt dan opnieuw in hun mond terecht en dan herkauwen ze het. Dwerggeiten eten bijna alles: van gras, hooi en biks tot groente, fruit en brood.
Ook loopt er het gehele jaar een roedel damherten in het hertenkamp. Meestal zo’n 7 hindes en een hertenbok. Het damhert is groter dan een ree en kleiner dan een edelhert. De herten ruien twee keer per jaar, de eerste keer in mei/juni en de tweede keer in september/oktober. In de winter is de vacht vaak grijzer van kleur dan de roodbruine kleur in de zomer. De hertenbok draagt een mooi schoffelgewei wat jaarlijks in mei/juni wordt afgeworpen. Nadien begint het gelijk weer te groeien. De basthuid wordt in september/oktober afgeschuurd wat soms een bloederig tafereel op het gewei kan opleveren.
In juni/juli worden na een draagtijd van 230 dagen de kalfjes geboren.Bijna altijd werpt een hinde slecht 1 kalf. Vaak liggen ze goed verstopt tussen het gras. Het kalfjes weegt bij geboorte zo’n 4,5 kilo en heeft al gelijk hetzelfde kleurpatroon als volwassen dieren.
De bronsttijd vindt plaats in oktober/november. De bok laat dan vaak een burlend geluid horen om hiermee de vrouwtjes naar zich toe te lokken.
Sinds December 2017 lopen er 2 Nandoe’s in het hertenkamp. De nandoe komt oorspronkelijk uit Zuid- Amerika. Het zijn groepsdieren, een groep vrouwtjes leeft samen met één mannetje. Het is een loopvogel met een topsnelheid van 60 km / uur. Ze worden niet hoger dan 120-150 cm. In gevangenschap worden ze maximaal 15-20 jaar oud. Ze hebben 3 tenen, daaraan kun je ze onderscheiden van de struisvogel die 2 tenen heeft.
Nandoes zijn alleseters. Ze eten dus gras en plantaardige voeding zoals wortels en bladeren, maar ook dieren zoals muizen, kikkers en insecten. Onze nandoes krijgen loopvogelvoer, aangevuld met groenvoer.
Het verschil tussen een mannetje en vrouwtje is moeilijk te zien maar een mannetje heeft meer zwarte veren onder zijn buik en hals. Een hen is geslachtsrijp als ze 2 jaar is een haan als hij 3 jaar is. Het mannetje broedt de eieren (maximaal 18 eieren) in 6 weken uit. Ook verzorgt hij de kuikens de eerste 6 weken. Elke hen legt ongeveer 15-30 eieren per jaar. Eén ei weegt maar liefst 600 gram!
Tot slot verblijven er nog twee ezelinnen. Ze hebben in de zomer voldoende aan het verse gras van de weide aangevuld met wat hooi. Ze zijn schraal voer gewend. Bij veel extra voeding zijn de ezels vatbaat om snel zwaarder te worden. Dit is de reden dat er bordjes hangen in het hertenkamp met het verzoek om de ezels niet te voeren.